Σύντομο βιογραφικό του οφθαλμίατρου κ.Κωνσταντίνου Γ. Χατζηνικόλα

Κωνσταντίνος Γ. ΧατζηνικόλαςΟ κος Κωνσταντίνος Γεωργίου Χατζηνικόλας γεννήθηκε το 1969 στη Ρόδο.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1997 με βαθμό “Λίαν Καλώς”.

Το 1998 άρχισε την ειδίκευση του στην Οφθαλμολογία και μέχρι το 2000 εργαζόταν σαν ειδικευόμενος στο Θριάσσιο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2001 δούλεψε δίπλα στον Επ. καθηγητή Οφθαλμολογίας κο Δημήτριο Σιγανό στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο ‘’Βλέμμα’’ στην Αθήνα.

Το 2001 μέχρι το 2006 πήγε στην Αγγλία όπου και τελείωσε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Νοσοκομείο Blackpool Victoria Teaching Hospital. Στη συνέχεια δούλεψε σαν επιμελητής (fellow), τόσο σε μεγάλα ιδιωτικά αλλά και σε δημόσια Νοσοκομεία της Αγγλίας όπως το Isight clinic (www.draytonhouseclinic.com) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle (Royal Victoria Infirmary-Teaching Hospital).

Στην Ελλάδα επέστρεψε στις αρχές του 2007, και από τότε εργάζεται μόνιμα στη Ρόδο.

Το 2017 δημιούργησε στη Ρόδο την πρότυπη Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας – OPHTHALMIC DAY CLINIC αδειοδοτημένη επίσημα από το υπουργείο υγείας και την περιφέρεια Δωδεκανήσου, στην οποία πραγματοποιούνται, επεμβάσεις καταρράκτη, πλαστικές βλεφάρων (άνω και κάτω) τόσο για αισθητικούς όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς (όπως οι όγκοι βλεφάρων, εντρόπια, εκτρόπια, πτώση βλεφάρων ) και επεμβάσεις για γλαύκωμα (ένθεση βαλβίδας και τραμπεκουλεκτομή) καθώς και πτερύγιο με αυτομόσχευμα – επεμβάσεις που γίνονται για πρώτη φορά στη Ρόδο!

Η μονάδα συνεργάζεται και με εξειδικευμένους (με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αγγλίας ) οφθαλμιάτρους για την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών υγείας στη Ρόδο.

Εξειδικεύθηκε στις επεμβάσεις καταρράκτη με φακοθρυψία και μικρή τομή 1.8 mm (έχει κάνει πάνω απο 10.000 επεμβάσεις καταρράκτη), στην αντιμετώπιση της Ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με ενέσεις (έχει κάνει πάνω απο 5.000 ενέσεις), και στην αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας με laser ή και σε συνδυασμό με ενέσεις ειδικών φαρμάκων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νιούκαστλ.

Συμμετείχε σε παγκόσμιες κλινικές έρευνες από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής (F.D.A ) που αφορούσαν στην αντιμετώπιση γλαυκώματος , όπως επίσης και της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Οι μελέτες αυτές χρησιμοποιήθηκαν σαν αναφορά και στη συγγραφή βιβλίων διακεκριμένων παγκοσμίως οφθαλμιάτρων.

Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες και έκανε ομιλίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού.

Η παρουσίαση του, ‘‘PRELEX”: Evaluating the use of the AMO ARRAY IOL’’, στο Παγκόσμιο συνέδριο που έγινε στη Νίκαια της Γαλλίας το Σεπτέμβριο 2002, επιλέχθηκε μέσα στις καλύτερες παρουσιάσεις - συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Χειργουργών Οφθαλμιάτρων (Εuropean Society of Cataract and Refractive Surgeons - ESCRS)- και συμπεριλήφθηκε στο cd του συνεδρίου σε ειδική έκδοση με τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του συνεδρίου.

Πρόσφατα ο κος Χατζηνικόλας τιμήθηκε απο την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας με το INTERNATIONAL OPHTHALMOLOGIST EDUCATION AWARD για την συνεχιζόμενη εκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογία. (Την ίδια χρονιά τιμήθηκαν με αυτό το βραβείο μόνο 60 οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο.)

Είναι μέλος:

 • του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου (GMC)
 • της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS)
 • της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ)
 • της Ελληνικής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής και Ενδοφακών (HSIOIRS)
 • της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη των Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων (ΕΕΜΟΦΛ)

 

Στην Αγγλία απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε :

 • Eπεμβάσεις Καταρράκτη με τη νέα μέθοδο της Φακοθρυψίας και μέσα απο μικρή τομή, χωρίς τη χρήση ραμμάτων (περισσότερες από 10.000 επεμβάσεις καταρράκτη)
 • Αντιμετώπιση της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας με laser και / ή ενέσεις.
 • Αντιμετώπιση της Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδας (έχει κάνει πάνω απο 5.000 ενέσεις)
 • Παιδο-οφθαλμολογία
 • Παθήσεις Κερατοειδούς - Φλεγμονές
 • Πλήρης και εξειδικευμένη μελέτη Γλαυκώματος
 • Εχει συμμετάσχει σε ειδικά Σεμινάρια, στο εξωτερικό, με πιστοποίηση και (αναγνωρισμένα απο την Ευρωπαική Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλασυικής Χειρουργικής) για την αντιμετώπιση του Κερατόκωνου με την μέθοδο της διασύνδεσης κολλαγόνου (Collagen Cross Linking)
 • Εφαρμογές Botox, Επεμβάσεις - Πλαστικές Βλεφάρων
 • Επεμβάσεις Ασκορρινοστομίας (θεραπεία Δακρύρροιας)
 • Διόρθωση Μυωπίας με laser καθώς και με άλλες σύγχρονες μεθόδους (Φακικοί Ενδοφακοί - Phakic IOLs).
Η μονάδα μας συνεργάζεται και με εξειδικευμένους (με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αγγλίας ) οφθαλμιάτρους για την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών υγείας στη Ρόδο.

Copyright 2023 - All Rights Reserved

Ο Σχεδιασμός και η Ανάπτυξη της ιστοσελίδας έγινε από την RodosWebs